Det är valen som bildar oss till dom vi är

Livet flyter på, allt är bra. Det kunde nästan inte bli bättre. Du gör allt rätt, och dina misstag lyckas du rätta upp.
Allting är perfekt, tills du helt plötsligt gör ett misstag som du inte längre kan fixa. Du ångrar dig på en gång du gjort ditt val, men då är det försent. Du tror att det kommer lösa sig, men innerst inne vet du att det absolut inte kommer göra det. Det kommer bli tvärtom. Det kommer göra allt annat än att lösa sig. Det är ett sånt där typsikt misstag som du kan se på en dålig film. När du redan innan suckar högt och säger att hon gör fel, eftersom du redan vet vad som kommer hända. Men grejen är att på film så blir ändå allt bra i slutet. Och vi lever i verkligheten. Därför vet jag redan nu att de misstag jag gjorde inte kommer att lösa sig. Jag vet precis hur allt kommer sluta. Bara det att jag blundar för det. Jag försöker se det posetivt, att allt kommer lösa sig ändå tillslut, jag sätter på ett leende och går ut och försöker ha kul, inte tänka på det. Men det är nu. Nu, när jag ligger ensam hemma som jag faktiskt ser. Då jag vågar vara mig själv. Då jag kan gråta. Då jag kan tänka. Då jag kan hata mig själv för att gjorde det där misstaget.

Man brukar säga att det är valen som bildar oss som personer. Och jag vet att detta valet kommer förändra mig.
Om jag inte gjort det här misstaget hade jag förmodligen varit någon helt annan stans i mitt liv, även fast det knappt var en vecka sen jag gjorde det.
Jag kan ångra det hur mycket som helst, men tyvärr inte göra något åt det. Jag kommer behöva ångra det ett bra tag framöver, och det kommer vara jobbigt och svårt, och just nu vill jag nog helst bara försvinna.
Men jag tror också att det här kommer stärka mig. Just nu hjälper det mig att se vilka som är mina riktiga vänner.

Jag försöker intala mig själv att misstaget var bra, och att det var något som ändå skulle hända. Jag önskar bara att jag gjort det några veckor senare...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0